Zagreb rastopio Čelik

Lavovi su otjerali zimu s Rudeša pobjedom protiv Čelika iz Zenice te na taj način najavili nadasve zanimljivo proljeće.

Zagreb je u utakmicu krenuo sigurnije od domaćina te od samog početka kontrolira tijek događaja na terenu. Nakon 13 minuta igranja u protivničkoj polovici, te nekoliko nerealiziranih prilika Lavovi polažu za vodstvo 5:0 preko povratnika Vodušeka. Igra gostiju je slaba i nepovezana, a napadačka inicijativa Zagreba se nastavlja te debitant Kostić, uočivši nebranjeni prostor u aut liniju protivnika polaže za vodstvo Lavova 10:0.

Nakon poluvremena gosti dižu tempo te postižu zgoditak koji je pretvoren za smanjene Zagrebovog vodstva. Utakmica prelazi u neizvjesnih 10:7 za Zagreb. Mladi Lavovi se nedaju smesti te odmah uzvraćaju preko Roguljića koji na lijevom krilu polaže loptu u prostor zgoditka za povećanje vodstva od 15:7.

Nakon toga slijedi neočekivana reakcija pojedinaca u gostujućoj momčadi koji napadaju sudca što dovodi do prekida utakmice te se kao konačni rezultat bilježi 15:7 za domaćine. Gostima iz Zenice želimo da dovedu svoju kuću u red, kako mlađi igrači ne bi kaljali dugogodišnji ugled jedne ragbijaške institucije kakva je Čelik iz Zenice. Svi znamo da se ragbi, kao gentlemanski sport, temelji na poštovanju suigrača, suparnika i, povrh svega, sudaca.

Iako je bilo grešaka u igri seniorske momčadi Zagreba, što se prije svega odnosi na baratanje loptom te nekoliko izgubljenih ubacivanja iz auta, možemo biti zadovoljni s prikazanom igrom i htjenjem. Zagreb je u ovoj utakmici bio uskraćen za 7 prvotimaca, što radi ozljeda što radi poslovnih i školskih obaveza, te je zbog toga ova pobjeda bila još slađa. Čini se da Zagreb napokon može računati na širinu klupe i sve veću kvalitetu Lavljeg pomladtka.

Pred nama je sada turneja u talijanski Treviso, gdje ćemo podržati Lavlje prijatelje iz istoimeng kluba u utakmici protiv škotskog Edinburgha. Za Leoni-ma je dobra sezona nastupa u Europskom kupu, te se veselimo navijanju za bratski, lavovski klub. 😊

Za Zagreb nastupili: 1. Petar Šuklje 2. Marko Livaić 3. Luka Juss 4. Ivan Belobrajdić 5. Darko Fatović 6. Šimun Krmek 7. Dylan Rowe 8. Martin Rešković (c) 9. Lauro Kostić (5) 10. Lovro Roguljić (5) 11. Filip Čapelnik 12. Luka Ban 13. Kruno Vodušek (5) 14. Jan Juričić 15. Ervin Kostanjšak 16. Vid E. Vukovac 17. Alexandar Holjevac 18. Josip Juraj Zelić 19. Juraj Ban   

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *