Najava utakmice: Zagreb – Mladost

U subotu je pred nama 6. Kolo PH, a još pomlađeniji Lavovi će na Rudešu dočekati viceprvaka i pretendenta na naslov prvaka Hrvatske, gradskog rivala Mladost. Ova utakmica će se zbog zgusnutog rasporeda računati i kao međusobni ogled polufinala HR Kupa, pa je stoga pred obje momčadi duplo veći izazov.

Ovo će ujedni biti i posebna utakmica humanitarnog karaktera. Naime, igrači Zagreba će igrati u ružičastim čarapama kako bi povećali svjesnost o opasnosti raka dojke. Iako se takvi događaji obično organiziraju u listopadu, zbog nezgodnog ždrijeba ova utakmica je pala u početak studenog.

U listopadu osamnaestu godinu zaredom, udruga Europa Donna Hrvatskaobilježila je „Dan ružičaste vrpce“. Tema ovogodišnje kampanje jest “Rak dojke ne bira spol” čime se, uz žene, posebno želi osvijestiti i muškarce o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju. Nažalost u prošloj godini život od raka dojke izgubilo je 990 žena i 12 muškaraca. Zbog navedenoga Ragbi klub Zagreb u suradnji s udrugom Europa Donna Hrvatska nastavlja s aktivnostima u kojima želi ukazati na važnost preventivnih pregleda i ranog otkrivanja raka dojke, te će simbolično do kraja ovogodišnje ragbi sezone nastupati u ružičastim čarapa koje svi koje žele podržati ovu akciju mogu dobiti doniranjem 50 kn udruzi Europa Donna Hrvatska.

Treće poluvrijeme, kao i cijelu utakmicu te ovu hvale vrijednu akciju, nastavljamo uz podršku našeg sponzora Pivovara i pivnica Medvedgrad. Stoga ćete osim rozih štucni biti u mogućnosti probati i nove proizvode medinih pivara po promotivnim cijenama.

Događaj je kompletan. Dođite na Rudeš, uživajte u ragbiju, popijte pivu i obucite roze čarape.

Idemo Zagreb!

 

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *