Sastankom u Zagrebu započeo projekt “Ragbi za djecu”

Projekt je to na kojem je Ragbi klub Dubrovnik glavni partner, a sam projekt najavljen je na online press konferenciji u studenome prošle godine u Dubrovniku. Projekt je financiran od Europske unije pod Erasmus+ sportskim programom u vrijednosti 60 tisuća eura i kao takav ima stopostotno finaciranje od strane EU. Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se može pohvaliti sredstvima iz Europske unije što je od iznimne važnosti u ovom vremenu, pogotovo za klub koji djeluje zadnjih pet godina.

Partneri na ovom projektu su Rugby klub Ljubljana iz Slovenije, Rugby klub Dragon Brno iz Češke, Ragbi klub Zagreb i DSR SuperKid te su ovom prilikom u Zagrebu, na radnom dijelu posjeta, raspravljali o nadolazećim projektnim aktivnostima, izazovima koje je uzrokovala pandemija COVID-19, te primjerima dobre prakse i važnosti umrežavanja i dijeljenja iskustava za rad svakog pojedinog kluba. Upravo su primjeri dobre prakse, uz veliki završni event za djecu u Dubrovniku, fokus ovog EU projekta. Naime, svaki partner će tokom trajanja projekta izdvojiti najmanje 3 primjera dobre prakse koji će kasnije biti prikupljeni u jedinstveni dokument koji će trajno ostati kao jedan od mjerljivih rezultata spomenutog programa.

U sklopu sastanka, svoju prezentacija o radu i djelovanju udruge DSR održali su Mario Škegro i Filip Matković a nakon izdvojenih primjera dobre prakse, napravljena je i SWOT analiza programa DSR Superkid gdje su svi partneri, iz različitih kutova gledišta, različitih sredina i načina rada, dali svoje viđenje što partnerima čiji su programi evaluirani daje ideje za daljnji rast, razvoj kao i za nove prilike u poslovanju.

EU projekt “Ragbi za djecu” traje do konca 2022. godine a u sklopu projekta su  planirana još 3 tzv. Mobility visit-a  i to u Zagrebu, Brnu i Ljubljani te veliki završni event za djecu koji će se održati u Dubrovniku.

Start a Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *