Šećer na kraju: Zagreb – Ljubljana 17:7

Za nama je snježna ragbi subota, ujedno i zadnja ove sezone. Lavovi su na ledenom Rudešu dočekali tvrde Želve iz Ljubljane u sklopu zadnjeg kola PH, tražeći prve bodove i pobjedu.
Što su tražili to su i dobili, jer ispostavilo se da se domaćin u teškim zimskim uvjetima snašao bolje od susjeda iz Slovenije. Od samog početka Zagreba kontrolira tok utakmice te prvi i polaže. Unatoč dobro postavljenoj igri od strane trenera Gary Braida, nakratko se u snažnoj lavljoj obrani otvara rupa, te ohrabreni gosti izjednačuju rezultat. No pat pozicija ne traje dugo, jer već za nekoliko minuta domaćin opet polaže uz konstantan pritisak preko brzih pikova i kratkih prizemnih kikova koji su prisilili goste iz Ljubljane da se brane “okrenutih leđa”.
Ista taktika urodila je plodom i u drugom poluvremenu, te uz odličnu igru mladog otvarača Roguljića, Lavovi dolaze do prednosti od 17:7. Takav rezultat ostaje do prekida utakmice, 15 minuta prije službenog kraja, kada kapetani momčadi promrzlih na liniji dogovaraju sa sudcem prekid na zadovoljstvo domaćina koji nakon dugo vremena upisuje pobjedu nad jakom momčadi Ljubljane.
Iako je Zagreb i ove sezone završetak natjecanja u PH dočekao opet na posljednjem mjestu, šape unutar momčadi polako sjedaju na mjesto, a i ove sezone smo mogli svjedočiti talentu zagrebove škole ragbija gdje se seniorskoj momčadi priključilo 10 novih igrača zlatne U18 generacije, ujedno trostrukih osvajača U18 Kupa i PH. Uz nastavak kvalitetnog rada u juniorskim i seniorskim selekcijama Zagrebovo svijetlo doba je na vidiku, te možemo sa sigurnošću reći kako se Lavovi vraćaju na stare staze slave kada će ponovno izravno konkurirati najjačim momčadima natjecanja za mjesto prvaka.
Do novih okršaja na ragbijaškim borilištima, ragbili!

RK Zagreb 17:7 RK Ljubljana
Ragbi centar Rudeš
Gledatelja – 80
Za Zagreb nastupili: 1. Hasija Fran 2. Vedran Pomper 3. Luka Juss 4. Darko Fatović 5. Martin Rešković 6. Tomislav Gomuzak 7. Marko Livaić 8. Šimun Krmek 9. Kadić Tomislav 10. Lovro Roguljić 11. Ivan Josipović 12. Mile Romcevic-Vlahovic 13. Fran Jurić 14. Silvio Malec 15. Marcos Tirado 16. Božidar Lovro Birkić 17. Ivan Belobrajdić 18. Davorin Aleksic 19. Juraj Ban 20. Luka Ban 21. Manuel Hernández Nájera-Alesón 22. J. J. Zelić

One comment

Join the Conversation

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *